de klapperboom - afhaalgerechten Indonesisch - afhaalmenu's
Indonesisch - afhaalmenu's Surinaams -
catering - colofon - email
De authentieke Indonesische keuken voor fijnproevers
Boschstraat 56, 6211 AX Maastricht, tel 043 - 3261009
Afhalen en catering bij u aan huis
De Klapperboom, een aangename kennismaking met
de Indonesische keuken
|
|
Maastricht - De Klapperboom aan de Boschstraat is een van de meest opmerkelijke traiteurs van Maastricht. In dit stemmige traiteurswinkeltje van Uci Fawziah wordt met veel toewijding en aandacht gewerkt aan originele Indonesische gerechten. Duur hoeft een kennismaking niet te zijn, want vanaf rond de zeven euro heeft u al een authentiek menu op tafel. | |
![]() |
|
Onlangs keerde Uci terug uit Indonesië waar ze haar familie bezocht in Jakarta. Tegelijkertijd maakte ze van de gelegenheid gebruik om nieuwe inspiratie op te doen voor haar traiteurszaak in Maastricht. “In 1997 ben ik begonnen met mijn zaak in Indonesische specialiteiten. Van begin af aan heb ik gewerkt volgens originele recepten en met de ingrediënten die ook in Indonesië gebruikt worden. Die werkwijze wordt gewaardeerd want mijn klantenkring groeit nog steeds. Elk jaar reis ik naar Indonesië om mijn familie te bezoeken. Het land is zo onmetelijk groot, en de kookgewoonten zo divers, je raakt er niet uitgekeken en geproefd. Iets van die rijke eetcultuur wil ik in Maastricht brengen.” | |
Het was in mei 1994 dat Uci naar de Limburgse hoofdstad
kwam. Zij volgde haar man, de kunstenaar/fotograaf
Aart de Bakker. In hun woonhuis aan de Boschstraat kookte ze regelmatig
voor vrienden en kenissen. Haar kookkunsten vielen zodanig in de smaak
dat ze besloot om een afhaal- en cateringwinkeltje te openen. Als naam
koos ze De Klapperboom. Dat is nu meer dan veertien jaar geleden. In die
tussenliggende jaren hebben heel wat fijnproevers uit Maastricht en omgeving
de kwaliteiten van De Klapperboom ontdekt. “Het is leuk dat steeds meer mensen hier Indonesische gerechten komen afhalen. Ook de cateringservice loopt steeds beter. Ik moet het vooral hebben van mond tot mond reclame. Bij de catering speelt naast de kwaliteit van de gerechten ook de service een belangrijke rol; de mensen willen het eten goed verzorgd aan huis gebracht krijgen. Wat dat betreft heb ik de beschikking over prima apparatuur die me in staat stelt te cateren voor gezelschappen tussen de 20 en 300 tot 400 mensen. Op verzoek verzorgen we ook bediening in traditionele Indonesische kleding, iets dat veel mensen aanspreekt. Overigens mag ik ook veel Indonesische mensen tot mijn klantenkring rekenen, en daar ben ik trots op.” |
|
GOEDKOOP | |
Een blik op de menukaart van De Klapperboom is een aangename gewaarwording. De kaart biedt veel variatie en de menu’s zijn zonder uitzondering bijzonder gunstig in prijs. Met diverse menu’s voor een bedrag van rond de zeven euro, is De Klapperboom ongetwijfeld een van de goedkoopste traiteurs in de regio. Er zijn diverse studentenmenu’s en er is een ruime keuze aan vegetarische gerechten. Gerechten met rundvlees, met vis, kip of garnalen, u vindt het allemaal op de kaart. Al deze gerechten worden à la minute bereid met dagverse ingrediënten. De rijkdom van de Indonesische keuken schuilt vooral in het gebruik van verse kruiden. Die werkwijze maakt de keuken van De Klapperboom zo bijzonder | |
Openingstijden: Zondag, Maandag en Dinsdag 16.00 - 20.30 u. Woensdag t/m Zaterdag 12.00 - 20.30 u.
de klapperboom - afhaalgerechten Indonesisch - afhaalmenu's
Indonesisch - afhaalmenu's Surinaams -
catering - colofon - email