de klapperboom - afhaalgerechten Indonesisch - afhaalmenu's Indonesisch - afhaalmenu's Surinaams -
catering
- colofon - email


De authentieke Indonesische keuken voor fijnproevers
Boschstraat 56, 6211 AX Maastricht, tel 043 - 3261009


Afhalen en catering bij u aan huis

De Klapperboom, een aangename kennismaking met de Indonesische keuken
 
 
Maastricht - De Klapperboom aan de Boschstraat is een van de meest opmerkelijke traiteurs van Maastricht. In dit stemmige traiteurswinkeltje van Uci Fawziah wordt met veel toewijding en aandacht gewerkt aan originele Indonesische gerechten. Duur hoeft een kennismaking niet te zijn, want vanaf rond de zeven euro heeft u al een authentiek menu op tafel.  
 
Onlangs keerde Uci terug uit IndonesiŽ waar ze haar familie bezocht in Jakarta. Tegelijkertijd maakte ze van de gelegenheid gebruik om nieuwe inspiratie op te doen voor haar traiteurszaak in Maastricht. ďIn 1997 ben ik begonnen met mijn zaak in Indonesische specialiteiten. Van begin af aan heb ik gewerkt volgens originele recepten en met de ingrediŽnten die ook in IndonesiŽ gebruikt worden. Die werkwijze wordt gewaardeerd want mijn klantenkring groeit nog steeds. Elk jaar reis ik naar IndonesiŽ om mijn familie te bezoeken. Het land is zo onmetelijk groot, en de kookgewoonten zo divers, je raakt er niet uitgekeken en geproefd. Iets van die rijke eetcultuur wil ik in Maastricht brengen.Ē  
   
Het was in mei 1994 dat Uci naar de Limburgse hoofdstad kwam. Zij volgde haar man, de kunstenaar/fotograaf Aart de Bakker. In hun woonhuis aan de Boschstraat kookte ze regelmatig voor vrienden en kenissen. Haar kookkunsten vielen zodanig in de smaak dat ze besloot om een afhaal- en cateringwinkeltje te openen. Als naam koos ze De Klapperboom. Dat is nu meer dan veertien jaar geleden. In die tussenliggende jaren hebben heel wat fijnproevers uit Maastricht en omgeving de kwaliteiten van De Klapperboom ontdekt.
ďHet is leuk dat steeds meer mensen hier Indonesische gerechten komen afhalen. Ook de cateringservice loopt steeds beter. Ik moet het vooral hebben van mond tot mond reclame. Bij de catering speelt naast de kwaliteit van de gerechten ook de service een belangrijke rol; de mensen willen het eten goed verzorgd aan huis gebracht krijgen. Wat dat betreft heb ik de beschikking over prima apparatuur die me in staat stelt te cateren voor gezelschappen tussen de 20 en 300 tot 400 mensen. Op verzoek verzorgen we ook bediening in traditionele Indonesische kleding, iets dat veel mensen aanspreekt. Overigens mag ik ook veel Indonesische mensen tot mijn klantenkring rekenen, en daar ben ik trots op.Ē
 
   
GOEDKOOP  
   
Een blik op de menukaart van De Klapperboom is een aangename gewaarwording. De kaart biedt veel variatie en de menuís zijn zonder uitzondering bijzonder gunstig in prijs. Met diverse menuís voor een bedrag van rond de zeven euro, is De Klapperboom ongetwijfeld een van de goedkoopste traiteurs in de regio. Er zijn diverse studentenmenuís en er is een ruime keuze aan vegetarische gerechten. Gerechten met rundvlees, met vis, kip of garnalen, u vindt het allemaal op de kaart. Al deze gerechten worden ŗ la minute bereid met dagverse ingrediŽnten. De rijkdom van de Indonesische keuken schuilt vooral in het gebruik van verse kruiden. Die werkwijze maakt de keuken van De Klapperboom zo bijzonder  
   

 

Openingstijden: Zondag, Maandag en Dinsdag 16.00 - 20.30 u. Woensdag t/m Zaterdag 12.00 - 20.30 u.

 

de klapperboom - afhaalgerechten Indonesisch - afhaalmenu's Indonesisch - afhaalmenu's Surinaams -
catering
- colofon - email